login   |    register
Photography
Questions about shooting your models and dioramas? Ask here.
uploading photos
usethermite
Visit this Community
Washington, United States
Member Since: February 14, 2012
entire network: 252 Posts
KitMaker Network: 42 Posts
Posted: Friday, May 25, 2012 - 07:35 AM UTC
okay, guys, i've been having a devil of a time trying to post photos to a forum. got the resizing down pat but can't seem to get them to appear on my post. i get a blue lnk line and not the photo. so bear with me- gonna try a few things.
dazed and confused, JT [img]httphttp://gallery.kitmaker.net/data/500/IMG_0005_2_renamed_23552.jpgimg]
usethermite
Visit this Community
Washington, United States
Member Since: February 14, 2012
entire network: 252 Posts
KitMaker Network: 42 Posts
Posted: Friday, May 25, 2012 - 07:36 AM UTC
well, back to the drawing board. jt
Spades
Visit this Community
California, United States
Member Since: February 08, 2003
entire network: 773 Posts
KitMaker Network: 190 Posts
Posted: Friday, May 25, 2012 - 07:41 AM UTC
I no longer try to post pics on here. Its just too tedious of a process. Go to kitmaker and blah blah blah. Sorry. Ive been spoiled by the facebook way of adding pics which makes it a more friendly way of doing it. Thats just my opinion.
usethermite
Visit this Community
Washington, United States
Member Since: February 14, 2012
entire network: 252 Posts
KitMaker Network: 42 Posts
Posted: Friday, May 25, 2012 - 07:43 AM UTC
you are soooo right. but i've very seldomed given up on anything. best wishes, jt
usethermite
Visit this Community
Washington, United States
Member Since: February 14, 2012
entire network: 252 Posts
KitMaker Network: 42 Posts
Posted: Friday, May 25, 2012 - 07:45 AM UTC
now, let's try this....
exer
Visit this Community
Dublin, Ireland
Member Since: November 27, 2004
entire network: 6,048 Posts
KitMaker Network: 845 Posts
Posted: Friday, May 25, 2012 - 07:46 AM UTC

Quoted Text

well, back to the drawing board. jt

You actually got it right but you have an extra HTTP in there

there is however an easier way of doing it
These are the steps to put your photos in a post.

1: Click on the thumbnail in the gallery and a big pic will open
2:beneath the pic will be a line marked Linked thumbnail click on the icon at the end of the line and another line of text will open marked HTML code




3:copy and paste this line of text into your post and the pic will appear when you click on the reply button
Voila!
usethermite
Visit this Community
Washington, United States
Member Since: February 14, 2012
entire network: 252 Posts
KitMaker Network: 42 Posts
Posted: Friday, May 25, 2012 - 07:52 AM UTC
hey, at least i got a little blue thingy! Man, oh ma, i can do everything EXCEPT get the pic to post. the gallery thing is tedious, to be sure, but at least i can get it done. i have followed everyone's suggestions and still i messup. so i must be doing something really dumb. i think, several people have mentioned "location" but i have no location on my dropdown menu- just the regular copy,paste,etc. very odd. but, never say die. maybe if i hold my mouth acertain way... JT
usethermite
Visit this Community
Washington, United States
Member Since: February 14, 2012
entire network: 252 Posts
KitMaker Network: 42 Posts
Posted: Friday, May 25, 2012 - 07:54 AM UTC
well, okay. i'll give it a shot. and thanks for the help- you guys are the greatest. if we ever meet, i own you a pint!
here we go, JT
usethermite
Visit this Community
Washington, United States
Member Since: February 14, 2012
entire network: 252 Posts
KitMaker Network: 42 Posts
Posted: Friday, May 25, 2012 - 08:05 AM UTC
" BORDER="0">
usethermite
Visit this Community
Washington, United States
Member Since: February 14, 2012
entire network: 252 Posts
KitMaker Network: 42 Posts
Posted: Friday, May 25, 2012 - 08:13 AM UTC
well,.... " BORDER="0">
usethermite
Visit this Community
Washington, United States
Member Since: February 14, 2012
entire network: 252 Posts
KitMaker Network: 42 Posts
Posted: Friday, May 25, 2012 - 08:17 AM UTC
hi, i just tried what you suggested. as you can see it didn,t work. now, when i go to my forumm i have to click img, right? then highlight the script, then right click for the menu, then click paste, right? i'm truely lost here.
JT
usethermite
Visit this Community
Washington, United States
Member Since: February 14, 2012
entire network: 252 Posts
KitMaker Network: 42 Posts
Posted: Friday, May 25, 2012 - 08:21 AM UTC
usethermite
Visit this Community
Washington, United States
Member Since: February 14, 2012
entire network: 252 Posts
KitMaker Network: 42 Posts
Posted: Friday, May 25, 2012 - 08:24 AM UTC
OMG! It worked! Thank you kind sir- not only will I buy you a pint,I'll buy the whole darn brewery.
Krashk
Visit this Community
Ontario, Canada
Member Since: October 18, 2012
entire network: 29 Posts
KitMaker Network: 3 Posts
Posted: Tuesday, November 27, 2012 - 01:30 PM UTC
I'm usually good at uploading photos, but i cant even get the pics to upload to my profile page.the prompt says photo was sucessfully uploaded. But the pic doesnt show in my profile.what am i doing wrong
Glenn
Krashk
Visit this Community
Ontario, Canada
Member Since: October 18, 2012
entire network: 29 Posts
KitMaker Network: 3 Posts
Posted: Tuesday, November 27, 2012 - 03:21 PM UTC
Thanks to my daughter, I think I've fixed it.Had to downsize pictures.
easyco69
Visit this Community
Ontario, Canada
Member Since: November 03, 2012
entire network: 2,275 Posts
KitMaker Network: 42 Posts
Posted: Thursday, August 22, 2013 - 01:10 AM UTC
click on your profile name , upper right of this page. Go in there , you will see "my gallery photos" .You should be in kitmaker gallery, if you have to register , then register with same login info as Armorama, its just easier.
Go to "My Albums",click on "create new album", name it whatever . On your PC resize your pictures to 650x488.
Now click on add photos within "your new gallery". Once your picture is uploaded , right click on your image, in the drop down menu select "view image" . It will then show you the picture by itself with it's own url in the address bar. Highlight that url address , right click & select copy from the menu.
Go to the forums , create a new post , select the image blue icon in this html creating box thingy where you type your message. After you hit the image icon , it will automatically add this.


Highlight the inside address between the brackets & paste your photo url address in there.
Or just type the code by yourself

that's it...your picture will show up.
That is basic HTML code for adding images to HTML pages

Crap, the html codes won't show up in this post lol...sorry
Cosimodo
#335
Visit this Community
Auckland, New Zealand
Member Since: September 03, 2013
entire network: 1,354 Posts
KitMaker Network: 6 Posts
Posted: Sunday, September 29, 2013 - 09:17 PM UTC
I just want to test this here
exer
Visit this Community
Dublin, Ireland
Member Since: November 27, 2004
entire network: 6,048 Posts
KitMaker Network: 845 Posts
Posted: Sunday, September 29, 2013 - 09:40 PM UTC
Well I can see it