login   |    register

116
Panzerjager

Algemene info
Figuur: Panzerjager
Producent: Dragon Models Limited
Schaal: 1/16

Ik besloot om wat tijd te investeren in het verbeteren van dit figuur. Hiervoor verwijderde ik enkele riemen die werd vervangen door dunne reepjes plastic card. Ook de decoraties en insignia werden vervangen door beter gedetailleerde PE-stukjes. Met een mesje werden de riemen verder gedetailleerd. Alsook de naden op de kleding werden op die manier verbeterd. Met hetzelfde mesje werd het gezicht lichtjes bijgewerkt om het een meer dynamische expressie te geven.
De mijn (in hand) werd verder gedetailleerd met bouten. Dit volgens de referentie die ik ter beschikking had. De sling van het machinegeweer werd gemaakt uit papier. Deze werd vooraf geschilderd, dan bevestigd en met superlijm vastgezet.Schilderproces
Het figuur werd in de primer gezet. Hiervoor gebruikte ik grijze automotive primer. Daarna liet ik het figuur 24 uur drogen.
Ik volg mijn gebruikelijke werkwijze: het schilderen van het gezicht eerst! Het gezicht is naar mijn mening het centrale punt van het figuur. Ik geef dan ook altijd meer aandacht aan het gezicht dan aan de rest van het figuur.

Voor het schilderen van het gezicht gebruikte ik de volgende kleuren: Games Workshop (GW) elf flesh of Vallejo Basic skintone ( deze kleuren zijn identiek) dit in combinatie met GW Dwarf flesh en dark flesh.
Voor de baard en de pupillen van de ogen gebruikte ik een blauwe tint (regal blue). Voor de kaken, neus, oren... werd een rode tint gebruikt.
Vervolgens werd de kraag geschilderd alsook de aparte handen.Bleek dat de kraag verkeerd geschilderd was. Deze is in dezelfde groene tint als de rest van het uniform. Ook de cover van de helm is nu klaar. Ondanks het figuur een SS'er is, heb ik hier gekozen voor een patroon van de wehrmacht (Heer). Dit is best mogelijk.
About the Author

About markab (gothicgeek)
FROM: ENGLAND - NORTH EAST, UNITED KINGDOM

gothic geek in whitby UK! 42 non smoker cat feeder ... social animal and family bęte noire ....


Comments

Echt een top artikel. Voor sommige mensen is dit geen hobby meer maar een pure kunst vorm Groet Martin
DEC 03, 2009 - 09:09 AM
oef die is wel heel mooi
DEC 03, 2009 - 10:34 AM
Zeer mooi schilderwerk ! Bedankt om te delen !
DEC 03, 2009 - 12:30 PM
Weer een zeer mooi stukje werk van Mark! Marcel.
DEC 03, 2009 - 09:48 PM
Idd een schitterend werk! Bedankt om delen! Grt Nico
DEC 04, 2009 - 09:49 PM
Hij heeft inderdaad een schitterend figuur gemaakt van deze Dragon uitgave. Heb al eens gezocht naar dit figuur, maar is helaas niet meer te verkrijgen. Gr. Albert
DEC 06, 2009 - 08:10 AM
Vele dank iedereen en extra dankzij Koen voor het opzetten van het artikel..... Mark Babelfish die als vertaler wordt gebruikt
DEC 07, 2009 - 03:49 AM