login   |    register
Trumpeter [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

Tool Review
Side Cutter
Trumpeter Side cutter
  • SC_001

by: Hilbert Zuijdendorp [ HILBERT ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

Trumpeter Side Cutter.

Elke modelbouwer kent de frustratie van fijne onderdeeltjes die wegschieten of nog erger... breken op het moment dat ze uit de sprue vandaan gehaald moeten worden. Het probleem ligt hem hier vaak waarmee deze onderdelen uit de sprue gehaald worden. Vooral het werken met het hobbymes levert vaak bovenstaand probleem op. Zijsnijtangetjes zijn een goede oplossing tegen dit probleem. Uiteraard kan je niet zomaar elke zijsnijtang pakken uit de gereedschapskist die zijn veelal te grof. Er zijn verschillende fabrikanten die nette zijsnijtangetjes leveren die geschikt op maat zijn voor de hobby. Trumpeter levert nu ook zijn aandeel met de Sidecutter.

Het grote voordeel van dit stuk gereedschap is dat je zonder breken van de onderdelen, zelfs van hele kleine onderdelen, gemakkelijk kan verwijderen uit de sprue. Zonder dat er grote schoonmaakwerkzaamheden zijn aan het onderdeel want Trumpeters Side Cutter haalt de onderdelen bijna schoon van de sprue. Dit is vooral bij fijne onderdeeltjes een groot voordeel. Dit komt omdat de schaartjes messcherp zijn. Wat bij sommige cutters niet het geval is. Daarom raad ik het gebruik van de gewone huis tuin en keuken cutter af. Omdat deze nogal grof zijn en echt bedoeld is voor het gebruik van kabels. Het gereedschap werkt allemaal erg soepel en is robuust. Wat het gebruikersgemak weer ten goede komt.

Wat ook erg belangrijk is bij gereedschap is dat ze lekker in de hand liggen. En zeker bij een stuk gereedschap als deze. Want je gebruikt het immers zeer regelmatig. Trumpeter heeft hier schijnbaar goed over nagedacht want er zitten plooien in het handvat en het heeft ook een antislip profiel in het plastic zitten. Dit handvat is gemaakt van wit roomkleurig plastic. Verder kraakt of piept het niet en het heeft geen speling waar veel (goedkopere)zijsnijtangetjes last van hebben.

Erg zijn weinig opmerkingen over dit tangetje te maken. De kwaliteit is goed en het gebruikersgemak is ook erg hoog. De prijs valt overigens wel een beetje tegen. 10.95 bij MOL is vrij prijzig. Maar het betaald zich overigens wel terug. Een echte aanrader.

SUMMARY
Highs: Makkelijk in gebruik. Robuust. Ligt lekker in de hand.
Lows: Beetje aan de dure kant.
Verdict: Een must have tangetje waarmee je de kans dat onderdelen breken gigantisch verkleint.
Percentage Rating
90%
  Scale: Other
  Mfg. ID: 09911
  Suggested Retail: 10,95
  Related Link: 
  PUBLISHED: Aug 06, 2008
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 87.67%
  MAKER/PUBLISHER: 84.47%

About Hilbert Zuijdendorp (HILBERT)
FROM: ZUID-HOLLAND, NETHERLANDS

Well, About me. I started building models when I was eleven. But since 2004 I build seriously models. Nowadays I try to build models with some scratch or photo etch. An other hobby of mine is playing drums. Currently I study Facility Management on the Hogeschool Rotterdam.

Copyright 2021 text by Hilbert Zuijdendorp [ HILBERT ]. All rights reserved.Comments

Ik heb naast mijn normale set mini-tangen van de bouwmarkt ook een keer die side cutter gekocht van Tamiya. Hij is heel handig daar kan ik over meepraten en zeker niet duur. Deze tang van Trumpeter lijkt er als twee drupper water op. Een andere tip is, ga naar je lokale elektronica handel waar je kniptangen voor het solderen/printplaatjes kan kopen, dit zijn precies dezelfde al niet betere kniptangen om normaal de pootjes van de onderdelen mee af te knippen en veelal goedkoper als die van Tamiya en Trumper ed.
AUG 06, 2008 - 09:10 PM
Ik gebruik soms ook wel eens een nagelschaartje. Hiermee kan je ook netjes onderdelen van de sprue afknippen. Maar werkt wel minder handig dan een sidecutter volgens mij. Jelger
AUG 06, 2008 - 10:22 PM
Klopt, die heb ik er ook standaard bij liggen, afhankelijk van wat je moet knippen. iets rechts moet je hiermee niet willen afknippen, maar wieltjes ed. is geen probleem.
AUG 06, 2008 - 10:56 PM
Ik gebruik al jaren de Despruing Tweezer van Micromark en die werkt retegoed... Alleen heb je de verzendkosten die nogal hoog liggen vanuit de US...
AUG 07, 2008 - 01:02 AM
Ja, dat micro-mark spul is geweldig, maar die kende ik nog niet. Verzendkosten vond ik nog wel mee vallen. ik ga es kijken naar dat dingetje wat jij liet zien.
AUG 07, 2008 - 01:38 AM
Ja, door de vorm kom je ook makkelijk overal bij, wat met tangetjes lang niet altijd het geval is...
AUG 07, 2008 - 02:32 AM
Ding kost 10 dollar verzendkosten. ding zelf kost 14 dollar. nou voor 25 dollar mogen ze hem best afsturen.
AUG 07, 2008 - 02:52 AM
Dat valt nog wel mee ja. Zeker met de huidige $ stand... Toen ik hem kocht was dat wel anders en was het minder grappig...
AUG 07, 2008 - 03:02 AM
Ik weet dat we off-topic gaan naar een ander knip ding. als je dan wat besteld moet je van alles in een keer laten komen. ik heb toen allemaal van die speciale schuursapparaten gekocht.
AUG 07, 2008 - 03:05 AM
   

What's Your Opinion?


Photos
Click image to enlarge
  • SC_002
  • SC_003
  • SC_004