login   |    register
Harder & Steenbeck [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

Tool Review
Infinity 2 in 1
Harder en Steenbeck Infinity 2 in 1 Airbrush
  • infinity_new2

by: Hilbert Zuijdendorp [ HILBERT ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

Bedrijf Harder & Steenbeck

Harder & Steenbeck Metallwaren Fabrik is gevestigd in Duitsland en is 75 jaar geleden opgericht. Het bedrijf heeft de afgelopen 50 jaar de techniek van airbrushes verder verbeterd en gefabriceerd, gecombineerd met nieuwe designs met geweldige kwaliteit. Ze maken niet alleen airbrushes onder verschillende type namen, zoals de Inifity, Evolution, Grafo, Colani en de Hansa,, maar ook degelijke accessoires zoals airbrush houders, stencils en compressors.
Harder & Steenbeck staat met volle trots achter hun producten, dat ze een volle 10 jaar garantie geven op elke airbrushes in hun assortiment.

Inleiding

Iedere gevorderde modelbouwer heeft wel eens een airbrush in zijn of haar handen gehad. En weet ook hoe het is om er mee te werken.
De airbrush heeft oneindig veel toepassingsmogelijkheden en zijn in veel verschillende soorten te vinden. Door de verschillende soorten airbrushes zijn er zoveel manieren om er mee te werken en resultaten te krijgen.
Een beginnend modelbouwer let natuurlijk op zijn budget. En zal als het kan een niet al te dure airbrush aanschaffen omdat hij of zij nog moet leren om er mee om te gaan. Er zijn al kwalitatieve airbrushes in de handel die nog geen €100,- kosten om een goede start te maken met de airbrush wereld. Mensen die hun kunnen en kennen al hebben van hun airbrush die ze gebruikt hebben. Zullen meestal doorgroeien naar een duurdere variant.
Dat is dus ook zo mijn reden geweest om de Infinity te kopen van Harder & Steenbeck.
Mijn eerste airbrush was de Hansa 581. Een erg goede beginners airbrush. Maar door de beperkte mogelijkheden van deze airbrush heeft mij er toe aangezet om een nog duurdere professionelere airbrush te kopen. En dit is dus de Infinity geworden van Harder & Steenbeck.

De Infinity, verschillende types

Harder & Steenbeck is er in geslaagd om een top kwaliteit airbrush zoals de Evolution, nog verder te verbeteren. Niet alleen in kwaliteit, maar ook in de toepassings mogelijkheden.
Mede hierom kan de airbrush nog verfijnder spuiten dan zijn voorganger, alhoewel er dezelfde naald en nozzle in zit. De Infinity is te krijgen in 2 mogelijkheden.

- Infinity Solo (Art.-Nr. 126533)
- 0.15mm Nozzle en bijbehorende naald
- 2ml Verfcup
- Quickfix
- Opzetkapje voor bescherming van de naald
- Luxe opbergdoos

- Infinity 2 in 1 (Art.-Nr. 126543)
- 0.15 Nozzle en bijbehorende naald
- 0.4 Nozzle en bijbehorende naald
- 2ml Verfcup
- 5ml Verfcup
- Quickfix
- Opzetkapje voor bescherming van de naald
- Luxe opbergdoos
- Distance cap
- Tool (om de middelste gouden ring los te draaien)

Accessoires
- Nozzle set 0.15 / 0.2 / 0.4 / 0.6
- Distance cap
- fpc- Lucht ventiel (fine pressure control)
- Zijkant connectie met 2 glazen verfpotjes
- Verfcup 2 ml, 5 ml, 50 ml (glas), 100 ml (glas)
- Verfslang nippel
- Nozzle reinigings set (nozzle reinigings naald en kwast)
- Schroevendraaier voor naaldkap
- Airbrushhouder in verschillende designs
- Spetterkap


Spare parts zijn gemakkelijk te krijgen. Elk onderdeel wordt apart geleverd door Harder & Steenbeck. Contacteer je distributeur voor verdere informatie.

De Infinity 2 in 1

De Infinity is een geweldig uitziende airbrush. Ik had er een klein beetje moeite mee om het uit de doos te halen. Maar uiteindelijk toch maar gedaan. Wat mij het eerste opviel is de degelijkheid van de airbrush. Alles werkt erg soepel en is eventueel gemakkelijk aan te passen aan de gebruikers voorwaarden.
Zo kan je gemakkelijk de “feel” aanpassen van de trigger naar je eigen smaak. Dit gewoon door middel van een schroefje te verdraaien. Door dit te verdraaien zorg je ervoor dat de veer die binnen in de airbrush zit, om je trigger weer in de nulstand te zetten, zwaarder of lichter gaat werken. Een erg innovatief idee van Harder & Steenbeck.

Een gigantisch mooie eigenschap van deze airbush is de zogenaamde Quick-Fix functie.
Deze knop aan de achterkant van de airbrush is becijfert van 1 t/m 6.
Deze knop activeer je door het zilveren deel in te drukken. Hiermee zorg je ervoor dat de draaiknop tegen de naald aan komt te zitten. Door het gouden deel te verdraaien zorg je er voor dat je de naaldstand kan verkleinen of vergroten. Naargelang je eigen smaak. Door deze functie kan je erg fijn spuiten. Zonder dat je bang bent om uit te schieten of dat er opeens een klodder verf uit je airbrush komt zetten. Met deze functie is het mogelijk om elke stip of lijn die je trekt met de airbrush, even groot of breed te maken. En als je weer in de normale stand wilt spuiten, zonder de Quick-Fix, trek je het gouden deel naar achteren, waardoor je trigger weer volledig kan bewegen.
Dus zonder dat je de achterkant eraf hoeft te halen en dat je de naald handmatig moet verzetten, kan je met deze functie heel snel en gemakkelijk overgaan naar het ultra fijne spuitwerk.

Bijgesloten bij de 2 in 1 versie van de Infinity is een zogenaamde Distance cap.
Nu vraag je je af, wat kan je hiermee doen? Het is eigenlijk heel simpel. Het beschermkapje van de naald is conisch. Dat wil zeggen dat het taps toeloopt. Hierdoor hoef je het er alleen maar af te trekken van de airbrush (LET OP, als je dit doet, ALTIJD je naald terug trekken. Anders beschadig je de naald!!) En je plaatst de Distance cap er weer op. Door de cap blijft de airbrush op een bepaalde afstand van je werk waarmee je bezig bent. Hierdoor, in combinatie met de Quick-Fix, kan je precies exact dezelfde stipjes zetten of lijntjes trekken. Wat de precisie alleen maar ten goede komt. Ook met deze kap, je kan het langs een liniaal trekken waardoor je perfecte rechte lijntjes krijgt. En zo zijn er wel meer van dit soort handige toepassingen te bedenken met de Distance cap

Persoonlijke mening.

Simpelweg een geweldige airbrush. Kan erg fijn spuiten. Met wat voor verf dan ook. Uiteraard vergt het wel wat ervaring en oefening om met dit precisie instrument om te gaan. Mede omdat het veel kleine en delicate onderdelen heeft. Dit in vergelijking met een andere, goedkopere en simpelere airbrush, is het allemaal een stuk uitgebreider. Alhoewel dat deze airbrush veel zorg in onderhoud vergt. Is het resultaat met wat je er behalen kan gigantisch groot.
Het grote voordeel van deze airbrush is dat het toepasbaar is op heel veel fronten. Om maar een paar voorbeelden te noemen, Nailart, Modelbouw, Bodypainters, Custom toepassingen (auto’s en motoren) en portretschilders. En dat maakt deze airbrush erg veelzijdig. Harder & Steenbeck heeft een airbrush weten te ontwerpen en fabriceren, waar iedereen zijn of haar voordeel uit kan halen. Al is het als primaire of secundaire airbrush, het is zeker een waardevolle toevoeging aan je arsenaal van gereedschappen om je kunsten of hobby’s op een hoger niveau te brengen
Tevens raad ik aan om bij de winkel waarbij je denk het te kopen. Langs te gaan om het uit te proberen en om raad te vragen. Dit is zeker handig omdat je toch een apparaat in handen krijgt wat een flinke smak geld kost. Vraag tevens naar de manier om het apparaat schoon te maken. Door de vele onderdelen is het ook erg raadzaam om een ultrasoon reiniger te hebben. Dit scheelt weer in de stress om alle onderdelen schoon te maken, wat je met de ultrasoon kan besparen.

Conclusie:

Gewoonweg een geweldige airbrush en de prijs/kwaliteit verhouding is gewoon helemaal top!
Maar uiteindelijk ligt de kunst van airbrushen bij de gebruiker zelf. En deze airbrush maakt het allemaal een stuk gemakkelijker!!
SUMMARY
Highs: Erg goed uitgevoerde Airbrush met gigantisch veel opties. Erg goede prijs.kwaliteitverhouding en ziet er nog mooi uit ook.
Lows: Niet geschikt voor de beginnende airbrusher omdat het toch enige ervaring vereist.
Verdict: Erg mooie airbrush voor een goede prijs!
Percentage Rating
95%
  Scale: Other
  Mfg. ID: Art.-Nr. 126543
  Suggested Retail: € 215,-
  Related Link: 
  PUBLISHED: Aug 14, 2008
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 87.67%
  MAKER/PUBLISHER: 95.00%

About Hilbert Zuijdendorp (HILBERT)
FROM: ZUID-HOLLAND, NETHERLANDS

Well, About me. I started building models when I was eleven. But since 2004 I build seriously models. Nowadays I try to build models with some scratch or photo etch. An other hobby of mine is playing drums. Currently I study Facility Management on the Hogeschool Rotterdam.

Copyright ©2021 text by Hilbert Zuijdendorp [ HILBERT ]. All rights reserved.Comments

Heldere uitleg Hilbert. Prachtig dingske! Handig ook die distance cap. Sparen....
AUG 15, 2008 - 11:51 PM
Even naar boven halen Ik heb deze ook gekocht , nu alleen nog een weekje wachten voor gebruik Resultaten volgend dus nog
MAY 17, 2009 - 09:11 AM
Martin, simpel : fantastisch materiaal heb je onder de pannen gehaald ! Spreek uit ervaring... G.
MAY 17, 2009 - 09:14 AM
Met de nodige voorzichtigheid en care, komt alles goed!
MAY 17, 2009 - 09:54 AM
mooie review Hilbert, ziet er mij inderdaad mooi gerief uit.. ik doe het nog wel even met mijn silverline van H&S ps Welkom terug Faust, leuk om te zien dat je terug tijd hebt om op het forum te spenderen
MAY 17, 2009 - 08:25 PM
Ik vrees je te moeten teleurstellen, Robert's bericht dateert van vorig jaar. G.
MAY 18, 2009 - 12:50 AM
Heb ik dat ding alweer een jaar!! Man, wat gaat de tijd snel
MAY 18, 2009 - 02:01 AM
Hey Martin, Volgens mij ben je al jarig geweest, waar is het bier!! Anyways, heb je de Infinity al geprobeerd?
MAY 22, 2009 - 12:26 PM
Nog 1 nachtje
MAY 22, 2009 - 07:16 PM
   

What's Your Opinion?


Photos
Click image to enlarge
  • airbrushaction_add1
  • infinity_01_intro
  • 126533_detail
  • image_internet0003
  • infinity_02_details_2kopie
  • infinity_02_details_1kopie