login   |    register
Accurate Armour [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

In-Box Review
135
Egyptian T34-122
Egyptische T34-122

by: Hilbert Zuijdendorp [ HILBERT ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

Egyptian T-34/122


De T-34/122 is een Egyptische conversie van de T-34/85 tank. Daarbij werd gebruik gemaakt van de D-30 houwitser in een aangepaste koepel. Daarbij zijn de dakplaten, zijplaten en voorplaten aangepast aan het gebruik van het krachtige en door veel gebruikte landen, D-30 kanon. De hoogte en de breedte van de koepel werd vermeerderd om het zware D-30 geschut te kunnen plaatsen. De T-34/122 wordt ook wel benoemd als de T-122.

De doos


De doos is een standaard maar stevig doosje van Accurate Armour. Op de voorkant van de doos is een foto afgebeeld met het model in zijn afgebouwde vorm samen met de omschrijving en kitnummer. De maten van het doosje zijn 16.5 cm lang, 12.5 cm breed en 6.5 cm hoog. Ook is er aan de zijkant van het doosje het adres. Site en land van herkomst vermeld.

De inhoud


Het zijn niet zo heel veel onderdelen. Mede omdat de turret in één geheel gegoten is en in totaal zijn het 57 onderdelen. Ook zit er in de doos een PE fret met daarbij onderdelen die vervangen worden van het onderstel van een Dragon T-34/85.
Zoals eerder vermeld zijn er niet zo heel veel onderdelen. Deze zijn erg netjes gegoten en weinig tot geen luchtbellen aanwezig. De koepel is het grootste onderdeel in de doos. En deze heeft goed detail en alleen wat flash moet verwijderd worden. De rest van de onderdelen bestaat voornamelijk uit het kanon, losse opslag tanks en een paar losse onderdelen die op het onderstel terecht moeten komen.

De loop heeft Accurate Armour gegoten in resin. Deze is lichtjes verbogen maar dat is iets wat gemakkelijk bijgewerkt kan worden door de loop in warm water wat terug te buigen. De mondingsrem is gegoten in resin in plaats van wit metaal zoals vermeldt staat op de handleiding. De mondingsrem is uitermate goed gegoten voor zo’n complex onderdeel. Alleen aan de binnenkant moet wat flash verwijderd worden. Maar voor wie een mooiere loop wilt wat gedraaid is uit aluminium, raad ik de RB Model D-30 loop aan. Verder zijn er geen verbogen onderdelen behalve de loop zelf. De gietblokken zijn gemakkelijk te verwijderen door de kleine aanhechtingspunten. En de flash op de onderdelen is ook gemakkelijk te verwijderen door een scherp scalpel. Geen noemenswaardige problemen dus. Verder zijn de onderdelen voor het vervangen van onderdelen die op het onderstel terecht moeten komen. De opslagtanks zijn van een ander type dan wat dragon meelevert. Verder zijn het onderdelen voor de turret en dat bestaat voornamelijk uit luiken en haken.

De bouwbeschrijving bestaat uit 2 dubbelzijdig geprinte A4tjes in kleur waarvan er eentje daadwerkelijk de bouwbeschrijving is. Op de voorpagina staat het gebouwde model weergegeven met omschrijving en het kitnummer.

Op pagina 1 staan er instructies vermeld die betrekking hebben op veiligheid, de gereedschappen die je nodig zult hebben en een uitleg hoe om te gaan met de onderdelen. Op pagina 3 begint de werkelijke bouwbeschrijving. Dit zijn foto’s met het gebouwde subonderdeel met pijlen die het onderdeel aangeven waar het hoort te zitten. Pagina 4, 5 en 6 zijn net als pagina 3.

De instructies wordt ook in tekst uitgelegd wat de bedoeling is van het te assembleren onderdeel. Het is raadzaam om dit goed door te lezen en te kijken hoe de opbouw van de bouwbeschrijving is om fouten te voorkomen. Dit is op pagina 7. Op pagina 8 staat er een lijst van de onderdelen.

Conclusie


Ook deze conversie van Accurate Armour is erg origineel en staat niet verkeerd op de plank. De details zijn erg goed uitgevoerd en er zijn weinig onderdelen aanwezig waardoor het een conversie is die zelfs voor de modelbouwer met wat minder ervaring in resin, zeer goed te doen is. Er is wel aanzienlijk wat flash aanwezig maar niets wat gemakkelijk verwijderd kan worden. Accurate Armour heeft bij deze conversie wel een loop bijgevoegd samen met een resin mondingsrem in plaats van een wit metalen. Deze zou vervangen kunnen worden door een aluminium loop van RB Model. Welke wel prachtig uitgevoerd is en een aanzienlijke verbetering zal zijn voor het model.
SUMMARY
Highs: gemakkelijk te bouwen voor minder ervaren bouwers doordat er weinig onderdelen zijn. Geen luchtbellen aanwezig en het is een origineel onderwerp.
Lows: veel flash aanwezig en aan de loop moet wat gedaan worden omdat deze verbogen is.
Verdict: een mooie en originele toevoeging aan de collectie maar er is wel wat werk vereist. Alhoewel dit geen ingrijpende ervaringen vereist.
Percentage Rating
90%
  Scale: 1:35
  Mfg. ID: C069
  Suggested Retail: 45 €
  Related Link: 
  PUBLISHED: Aug 24, 2010
  NATIONALITY: Egypt / لعربية
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 87.67%
  MAKER/PUBLISHER: 88.57%

About Hilbert Zuijdendorp (HILBERT)
FROM: ZUID-HOLLAND, NETHERLANDS

Well, About me. I started building models when I was eleven. But since 2004 I build seriously models. Nowadays I try to build models with some scratch or photo etch. An other hobby of mine is playing drums. Currently I study Facility Management on the Hogeschool Rotterdam.

Copyright ©2021 text by Hilbert Zuijdendorp [ HILBERT ]. All rights reserved.Comments

Hoi Hilbert, dank je wel dat je de moeite hebt genomen voor de review. Erg duidelijk opgeschreven. Ga je deze binnenkort bouwen? En heb je wat info over deze tank in operationele dienst?
AUG 24, 2010 - 07:36 AM
Hey, Bedankt! Ik heb vrijwel geen informatie van dit type. Net zoals de T-34/100 heeft deze tank alleen gefungeerd als prototype. Misschien ga ik deze binnenkort wel bouwen. Ben nu bezig met een losse T-34//85 koepel. Dus ik zal waarschijnlijk snel het onderstel gebruiken voor dit beestje.
AUG 24, 2010 - 08:06 AM
   

What's Your Opinion?


Photos
Click image to enlarge
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move
 • move